Fazolová polévka s uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 143.8 mg
- Vláknina 2531.5 mg
- Vitamín A 2531.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté fazole namočíme do vody a necháme je do druhého dne nabobtnat.
-
2
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme v solené vodě, scedíme a dáme stranou.
-
3
V hrnci na rozpáleném sádle (100 g) osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme fazole spolu s vodou, ve které bobtnaly a necháme pod poklicí vařit asi 100 minut.
-
4
Sundáme poklicí a do fazolí přimícháme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostky nakrájené uzené maso, česnek, přiklopíme a ještě povaříme 20 minut. Polévku zahustíme tak, že na pánvičce rozpustíme 50 g sádla, přidáme mouku a uděláme zásmažku, kterou vylijeme do hrnce.
-
5
Před ukončením vaření do polévky vysypeme uvařené brambory, podle chuti osolíme a opepříme.