Fazolová polévka s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 13

Suroviny

  • 250 g Fazole červené
  • 200 g Brambory
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 143.8 mg
  • Vláknina 2531.5 mg
  • Vitamín A 2531.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté fazole namočíme do vody a necháme je do druhého dne nabobtnat.

  • 2

    Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme v solené vodě, scedíme a dáme stranou.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném sádle (100 g) osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme fazole spolu s vodou, ve které bobtnaly a necháme pod poklicí vařit asi 100 minut.

  • 4

    Sundáme poklicí a do fazolí přimícháme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostky nakrájené uzené maso, česnek, přiklopíme a ještě povaříme 20 minut. Polévku zahustíme tak, že na pánvičce rozpustíme 50 g sádla, přidáme mouku a uděláme zásmažku, kterou vylijeme do hrnce.

  • 5

    Před ukončením vaření do polévky vysypeme uvařené brambory, podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu