Kvaková polévka z vepřové nožičky
Suroviny
- 400 g Tuřín
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vepřové nožičky
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 4 ks Pepř černý celý
- 3 ks Nové koření celé
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 41 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 232 mg
- Draslík 717.6 mg
- Vláknina 26018.4 mg
- Vitamín A 26018.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, bobkovým listem, celou očištěnou cibuli s hnědou slupkou, přidáme česnek, celý pepř, nové koření, dáme vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a budeme polévku vařit tak, jen aby probublávala.
-
2
Mezitím očistíme kvaku - tuřín, pokrájíme ho na malé kostičky.
-
3
Když je maso měkké, nožičku vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu přivedeme k varu a kvaku, přidáme sůl, vaříme doměkka asi 15 minut.
-
4
Mezitím pokrájíme maso z nožičky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zavaříme do polévky.
-
5
Do kvakové polévky vrátíme pokrájené maso, pažitku a podáváme.