Fazolačka s husím sádlem
Suroviny
- 100 g Husí sádlo
- 220 g Fazole bílé
- 1.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 26 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 68 mg
- Vláknina 1657.3 mg
- Vitamín A 1657.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé bílé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1 l studené vody. Druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a pepřem, vaříme přibližně 1 hodinu doměkka.
-
2
V pánvi rozpálíme 100 g husího sádla, na kterém osmažíme dorůžova cibuli, přidáme rozetřený česnek, poprášíme moukou, sladkou a pálivou paprikou, promícháme a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme majoránku, sůl a pepř podle chuti.
-
3
Polévku povaříme ještě asi 20 minut, dochutíme octem a podáváme.