Tvarohový závin s rozinkami a mandlemi
Suroviny
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sádlo škvařené
- 30 g Máslo čerstvé
- 80 g Cukr moučkový
- 150 g Tvaroh měkký
- 30 g Rozinky tmavé
- 30 g Mandle
- 0.2 kávová lžička Ocet jablečný
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Voda pitná
- 0.125 l Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 19 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 212.1 mg
- Draslík 102.1 mg
- Vláknina 5933.4 mg
- Vitamín A 5933.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 163.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl, ocet a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a pak rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 min. odpočinout.
-
2
Na nádivku smícháme v míse všechny uvedené ingredience(z bílků ušleháme sníh), mimo rozinek a mandlí.
-
3
Poté těsto rozválíme na plát, do poloviny potřeme tvarohovou nádivkou, posypeme rozinkami, loupanými mandlemi, zatočíme a položíme na vymaštěný plech.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 min. Mezitím poléváme závin mlékem. Hotový nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.