Tvarohový závin s rozinkami a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr moučkový
  • 150 g Tvaroh měkký
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 30 g Mandle
  • 0.2 kávová lžička Ocet jablečný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Voda pitná
  • 0.125 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 212.1 mg
  • Draslík 102.1 mg
  • Vláknina 5933.4 mg
  • Vitamín A 5933.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 163.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl, ocet a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a pak rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 min. odpočinout.

  • 2

    Na nádivku smícháme v míse všechny uvedené ingredience(z bílků ušleháme sníh), mimo rozinek a mandlí.

  • 3

    Poté těsto rozválíme na plát, do poloviny potřeme tvarohovou nádivkou, posypeme rozinkami, loupanými mandlemi, zatočíme a položíme na vymaštěný plech.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 min. Mezitím poléváme závin mlékem. Hotový nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu