Dušená plec v mrkvi s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Mrkev kořen
  • 600 g Vepřová plec
  • 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 357 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 633.2 mg
  • Vláknina 9176 mg
  • Vitamín A 9176 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky.

  • 2

    Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Orestované maso přelijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání.

  • 3

    Když je maso poloměkké, přidáme mrkev a dusíme, až je vše měkké. Zahustíme provařenou jíškou, ochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  • 4

    Jíšku připravíme z másla a mouky. Smažíme, až jíška zezlátne, poté zašleháme vodu a dobře provaříme.

Komentáře k receptu