Guláš z bažanta na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Bažant obecný
  • 800 g Brambory
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 303 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 1661.1 mg
  • Vláknina 22487.5 mg
  • Vitamín A 22487.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Bažanta dokonale očistíme a naporcujeme.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme porce bažanta a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme koření, sůl, promícháme, zalijeme částí piva a pod poklicí dusíme. Bažanta po částech podléváme zbylým pivem.

  • 3

    Když je maso poloměkké, přidáme brambory, rajčata, mrkev a dovaříme. Je-li třeba, podlijeme vodou.

Komentáře k receptu