Guláš z bažanta na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 303 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 1661.1 mg
- Vláknina 22487.5 mg
- Vitamín A 22487.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Bažanta dokonale očistíme a naporcujeme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme porce bažanta a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme koření, sůl, promícháme, zalijeme částí piva a pod poklicí dusíme. Bažanta po částech podléváme zbylým pivem.
-
3
Když je maso poloměkké, přidáme brambory, rajčata, mrkev a dovaříme. Je-li třeba, podlijeme vodou.