Zdravá pohanková pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 25 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 386.6 mg
- Vláknina 4534 mg
- Vitamín A 4534 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 957.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku v sítu promyjeme a pak ji dvakrát spaříme vařící vodou (2-3 litry). Spařenou pohanku dáme vařit do mírně osoleného (0,5 lžičky) mléka a pomalu ji uvaříme za občasného promíchání na kaši. Čerstvou majoránku omyjeme a lístky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.
-
2
Pohankovou vychladlou kaši a prolisovaný česnek rozmixujeme tyčovým mixerem. Máslo vyšleháme se solí (0,5 lžičky) a pak je přimícháme k pohankové kaši. Pomazánku dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, kmínem a promícháme s vyšlehaným máslem.
-
3
Nakonec přimícháme šalotku a dochutíme solí.