Hovězí guláš s česnekem a pivem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 900 g Cibule
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 10 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Hovězí kližka
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 327.9 mg
  • Vláknina 7202 mg
  • Vitamín A 7202 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.

  • 3

    Poté přisypeme sladkou i pálivou papriku, zbylou sůl, pepř, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme česnek a dovaříme.

Komentáře k receptu