Květák zapečený s česnekem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 19 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 1513.3 mg
- Vláknina 20189 mg
- Vitamín A 20189 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 243.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka.
-
2
V zapékací míse zpěníme na másle prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přidáme okapaný květák, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.