Květák zapečený s česnekem a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Květák
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 1513.3 mg
  • Vláknina 20189 mg
  • Vitamín A 20189 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 243.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka.

  • 2

    V zapékací míse zpěníme na másle prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přidáme okapaný květák, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu