Gratinované šunkové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 280 g Rýže loupaná
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 324.1 mg
  • Draslík 168.2 mg
  • Vláknina 4770 mg
  • Vitamín A 4770 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Komentáře k receptu