Gratinované šunkové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 32 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 324.1 mg
- Draslík 168.2 mg
- Vláknina 4770 mg
- Vitamín A 4770 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
2
Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
-
3
Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.