Bramborové placky ze Slezska

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 11.11 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Povidla švestková
  • 20 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 640.3 mg
  • Vláknina 8799.8 mg
  • Vitamín A 8799.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme. Vmícháme vejce, smetanu a mouku. Vypracujeme tekutější těsto.

  • 2

    Sádlo rozpálíme a smažíme na něm malé placičky. Potřeme je máslem a povidly a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu