Dušený králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 120.9 mg
- Draslík 678.8 mg
- Vláknina 2859 mg
- Vitamín A 2859 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme, osušíme a naporcujeme králíka. Jednotlivé porce osmahneme ze všech stran na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a česnek. Podlijeme hrnkem vody, osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit.
-
2
Na pánvi orestujeme zeleninu na másle, osolíme a necháme trochu podusit.
-
3
Králičí maso vyndáme a vykostíme, šťávu zahustíme jíškou a přivedeme k varu, mícháme.
-
4
Maso vložíme do hotové omáčky, přidáme zeleninu, prohřejeme a podáváme.