Pikantní králík
Suroviny
- 200 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Kapie
- 3 ks Feferony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 4 l Cibule - nať
- 0.5 kg Králičí maso
- 3 polévková lžíce Pórek
- 2 polévková lžíce Cibule - nať
- 5 polévková lžíce Kečup ostrý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 65 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 2567.8 mg
- Vláknina 36902.7 mg
- Vitamín A 36902.7 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z vykostěného králíka naklepeme, nakrájíme na nudličky, v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek, na proužky kapii, nasekanou feferonku a cibulovou nať. Posypeme solí, pepřem, přidáme kečup, hořčicí, podlijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme nejméně 30 minut.
-
2
Když je maso měkké, nakrájíme na kolečka pórek, posypeme směs a necháme ještě pod poklicí.
-
3
Po dobu dušení nezapomeneme občas zamíchat.