Pikantní králík

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Kapie
  • 3 ks Feferony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 l Cibule - nať
  • 0.5 kg Králičí maso
  • 3 polévková lžíce Pórek
  • 2 polévková lžíce Cibule - nať
  • 5 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 2567.8 mg
  • Vláknina 36902.7 mg
  • Vitamín A 36902.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z vykostěného králíka naklepeme, nakrájíme na nudličky, v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek, na proužky kapii, nasekanou feferonku a cibulovou nať. Posypeme solí, pepřem, přidáme kečup, hořčicí, podlijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme nejméně 30 minut.

  • 2

    Když je maso měkké, nakrájíme na kolečka pórek, posypeme směs a necháme ještě pod poklicí.

  • 3

    Po dobu dušení nezapomeneme občas zamíchat.

Komentáře k receptu