Králík pečený na zelenině
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 g Cottage jihočeský-maďarská zelenina
- 200 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej slunečnicový
- 0.5 kg Králičí maso
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 93 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 424.5 mg
- Vláknina 184.5 mg
- Vitamín A 184.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 10.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka vykucháme, umyjeme, vykostíme, maso nakrájíme na plátky, nožem naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a na sádle osmahneme.
-
2
Ohnivzdornou misku vytřeme olejem a naskládáme maso, které potřeme kečupem a hořčicí, posypeme pepřem a vylijeme celou sklenici sterilizované zeleniny, naskládáme plátky sýra, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut.