Králičí zadek s houbami
Suroviny
- 100 g Mléko polotučné
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Slanina vepřová
- 50 g Sýr Krkonošský pivní
- 250 g Houby čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Jalovec
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 dl Hovězí vývar základní
- 1.4 kg Brambory
- 1 kg Králičí maso
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1140 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1912 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 231.6 mg
- Draslík 2834.9 mg
- Vláknina 29287.5 mg
- Vitamín A 29287.5 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto na bramboráčky: očistíme a omyjeme brambory a jedno jablko. Vše jemně nastrouháme, v míse smícháme s hladkou moukou, vejcem, mlékem, pepřem, solí a pivním sýrem. Dobře promíchané těsto malou naběračkou naléváme do pánve na rozpálený olej a smažíme malé bramboráčky o průměru asi 10 cm a síle 5-7 mm. Bramboráčky usmažíme z každé strany dozlatova. (Smažíme je v průběhu dopékání masa.)
-
2
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme čerstvé houby, pokrájíme je na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky.
-
3
Omytý a rozporcovaný zadek z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, odblaníme, osolíme, posypeme roztlučeným kmínem a čerstvě roztlučeným jalovcem.
-
4
V pekáči rozpálíme sádlo a porce králíka zprudka orestujeme dozlatova z každé strany. Přilijeme hovězí vývar, pekáč zakryjeme, zmírníme teplotu a králíka dusíme přibližně 30 minut. Pak přidáme cibuli, houby, promícháme a dopékáme v předehřáté troubě při 220 °C.
-
5
Králičí zadek s houbami dáme na talíře, obložíme bramboráčky a podáváme.