Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 136.1 mg
  • Draslík 30.7 mg
  • Vláknina 222 mg
  • Vitamín A 222 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umícháme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji studenou vodou (250ml) a povaříme. Přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dle chuti osolíme nebo přidáme ocet.

  • 2

    Do většího hrnce dáme vařit vodu.

  • 3

    Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou.

  • 4

    Poté tvarujeme menší válečky.

  • 5

    Knedlíčky vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme povařit.

Komentáře k receptu