Rizolky se špenátem
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 100 g Šunkový salám
- 160 g Špenát listový čerstvý
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 140 ml Olej rostlinný
- 80 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 76 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 409.4 mg
- Draslík 370 mg
- Vláknina 2246.2 mg
- Vitamín A 2246.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na náplň připravíme listový salát a špenát, který opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
-
2
V rendlíku vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme salát se špenátem a asi tři minuty dusíme. Necháme v misce zchladnout, přidáme drobně pokrájená vařená vejce a salám. Osolíme, opepříme, dobře promícháme.
-
3
Připravíme palačinky. Rozšleháme vejce se žloutkem, přidáme sůl, střídavě zašleháváme mléko a mouku. Těsto necháme chvíli stát. Poté na malém množství tuku, který přidáváme podle potřeby, smažíme po obou stranách tenké palačinky, skládáme je na talíř.
-
4
Každou palačinku potřeme špenátovou náplní, složíme do obdélníku a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
-
5
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.