Červené zelí na víně s jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 6 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 333.7 mg
- Vláknina 6694.3 mg
- Vitamín A 6694.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme.
-
2
V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu.
-
3
Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu.