Červené zelí na víně s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 ml Víno červené
  • 80 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Hřebíček
  • 2 ks Jablka
  • 0.5 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 333.7 mg
  • Vláknina 6694.3 mg
  • Vitamín A 6694.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme.

  • 2

    V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu.

  • 3

    Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu.

Komentáře k receptu