Žampiony plněné koktejlem z mořských plodů
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 45%
- 100 g Mořské plody mix
- 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 250 ml Voda pitná
- 0.333333 kávová lžička Sůl
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 26 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 55.3 mg
- Draslík 1638.9 mg
- Vláknina 10079.5 mg
- Vitamín A 10079.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořský koktejl necháme rozmrazit, chobotnici vyjmeme a vaříme alespoň 10 minut zvlášť. Poté přidáme zbylou část směsi a povaříme asi 5 minut.
-
2
V mezičase připravíme v hlubším rendlíku z másla a mouky světlou jíšku, osolíme, opepříme, zašleháme smetanu a zhruba 10 minut provaříme. Poté vmícháme scezené uvařené mořské plody.
-
3
Očištěné žampionové klobouky naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Zapečeme v předehřáté troubě.