Žampiony plněné koktejlem z mořských plodů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 g Mořské plody mix
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 55.3 mg
  • Draslík 1638.9 mg
  • Vláknina 10079.5 mg
  • Vitamín A 10079.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořský koktejl necháme rozmrazit, chobotnici vyjmeme a vaříme alespoň 10 minut zvlášť. Poté přidáme zbylou část směsi a povaříme asi 5 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme v hlubším rendlíku z másla a mouky světlou jíšku, osolíme, opepříme, zašleháme smetanu a zhruba 10 minut provaříme. Poté vmícháme scezené uvařené mořské plody.

  • 3

    Očištěné žampionové klobouky naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Zapečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu