Kuřecí maso na rozmarýnu
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 150 g Cibule
- 350 g Kuřecí prsa
- 100 g Pastinák
- 150 g Houby čerstvé
- 350 g Kuřecí stehna
- 200 g Klobása vepřová
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 5 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 137 g
- Sodík 1364 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 191.4 mg
- Draslík 992.7 mg
- Vláknina 9845.5 mg
- Vitamín A 9845.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý rozmarýn omyjeme a posekáme najemno. Kuřecí stehna a prsa omyjeme, rozkrájíme, osušíme, potom je osolíme, opepříme bílým pepřem a posypeme rozmarýnem.
-
2
Očistíme a omyjeme houby, mrkev, celer a pastinák, zeleninu pokrájíme i houby pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu pokrájíme na kolečka.
-
3
V hrnci na rozpáleném oleji kuřecí maso zprudka orestujeme dozlatova, maso vyjmeme, k oleji přidáme máslo a když se rozpustí, přidáme cibuli se zeleninou, promícháme, chvíli (5 minut) zeleninu smažíme, přimícháme houby, klobásu, opět promícháme a vše smažíme ještě 5 minut. Maso znovu přiložíme k zelenině, podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme doměkka cca 45 minut.
-
4
Když je maso měkké, do 0,5 dl smetany rozmícháme maizenu a přimícháme do omáčky. Povaříme 2 minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.