Jablkový dort s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 50 g Tuk ztužený
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 374.2 mg
  • Draslík 341.3 mg
  • Vláknina 7933.3 mg
  • Vitamín A 7933.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme žloutky s cukrem, poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ustrouhanými ořechy a kakaem. Zároveň přidáváme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.

  • 3

    Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme ho z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou, spojíme a polijeme čokoládovou polevou.

  • 4

    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, které mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu