Bábovka s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 411.5 mg
  • Vláknina 7001.3 mg
  • Vitamín A 7001.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačem ušleháme cukr s vejci, přilijeme olej, vmícháme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců, vanilkový cukr, ustrouhanou citronovou kůru, mouku s kypřícím práškem, posekané ořechy a hrozinky. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.

  • 2

    Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu