Bábovka s jablky
Suroviny
- 300 g Jablka
- 200 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 200 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 43 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 85.8 mg
- Draslík 411.5 mg
- Vláknina 7001.3 mg
- Vitamín A 7001.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šlehačem ušleháme cukr s vejci, přilijeme olej, vmícháme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců, vanilkový cukr, ustrouhanou citronovou kůru, mouku s kypřícím práškem, posekané ořechy a hrozinky. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
-
2
Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.