Sváteční karbanátky
Suroviny
- 300 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Eidam jemné plátky 45%
- 250 g Olivy bez pecky
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 2 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Vepřové maso mleté
- 3 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 83 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 177.6 mg
- Draslík 416.1 mg
- Vláknina 1142 mg
- Vitamín A 1142 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso dáme do misky, přidáme vajíčka, nastrouhaný česnek, olej, kečup, na kolečka nakrájené olivy, mouku, strouhanku, osolíme, opepříme, směs pořádně promícháme.
-
2
Z hmoty vytvoříme placky velké jako dlaň, do středu placky dáme na kostky nakrájený sýr, který zabalíme tak, aby po dobu pečení zůstal v mase.
-
3
Když máme maso pečené, naskládáme na plech, polijeme olejem, zalijeme vodou a za častého podlévání pečeme v troubě přibližně 30 minut.
-
4
Asi 5 minut před dopečením na každý karbanátek dáme plátek eidamu, na kolečka nakrájenou papriku a posypeme oreganem.