Jemné věnečky k čaji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 šálek Čaj zelený
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 236 mg
  • Draslík 138.5 mg
  • Vláknina 4244 mg
  • Vitamín A 4244 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme s nastrouhaným studeným máslem. Přidáme moučkový cukr, žloutky, 1 vejce, smetanu, kypřicí prášek a vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 1/2 cm a krájíme z něj úzké proužky. Z proužků vytvarujeme tyčinky, které po dvou splétáme a formujeme do tvaru věnečků.

  • 3

    Věnečky potřeme rozšlehaným vejcem a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.

  • 4

    Podáváme k čaji.

Komentáře k receptu