Sladký jáhlový hubovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 37 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 186.4 mg
- Draslík 1513.2 mg
- Vláknina 21506.8 mg
- Vitamín A 21506.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1289.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby promyjeme a namočíme do studené vody přibližně na 20 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky. Hrozinky a sušené švestky bez pecek promyjeme v sítu, necháme odkapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky.
-
2
Jáhly promyjeme v sítu pod horkou tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem (7 dl), přidáme máslo (50 g), špetku soli, pomalu vaříme přibližně 20-30 minut doměkka.
-
3
Do uvařených jáhel zamícháme hrozinky, pokrájené švestky, houby, pokrájené vlašské ořechy, pokrájené rohlíky a moučkový cukr (2 lžíce). Směs dobře promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme mlékem (3 dl) s rozšlehanými vejci, dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
-
4
Jáhlový houbanec posypeme moučkovým cukrem (1 lžíce) a podáváme.