Brambory zapečené v troubě

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Brambory
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 796.5 mg
  • Vláknina 10398.3 mg
  • Vitamín A 10398.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory umyjeme a ve slupce je dáme vařít do solené vody. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a naskládáme na máslem vymaštěný pekáč. Brambory opepříme, osolíme, posypeme slakdou paprikou.

  • 2

    Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a dáme do trouby na 5 minut zapéct, aby se ná roztavil sýr.

  • 3

    Nakonec posypeme nadrobno nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu