Polévka žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása skopová
  • 20 g Masox
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 168.9 mg
  • Draslík 225.9 mg
  • Vláknina 400.5 mg
  • Vitamín A 400.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Starší 3 housky pokrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce se studenou vodou (1.5 litru) a přivedeme k varu. Přidáme masox, drcený kmín, zmírníme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Pak polévku rozmixujeme, ale ne úplně na kaši. Přidáme do ní za stálého míchání vejce pokrájenou klobásu a vaříme ještě 5-7 minut. Polévku podle chuti můžeme dochutit Vegetou (0.5 lžičky).

  • 3

    Polévku podáváme posypanou petrželkou kudrnkou.

Komentáře k receptu