Pečená ryba na špeku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 kávová lžička Pepř černý celý
  • 5 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Pstruh
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1569 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1454.3 mg
  • Vláknina 12796.8 mg
  • Vitamín A 12796.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme a vykucháme. Mouku rozmícháme s pepřem, solí, sladkou paprikou, utřeným česnekem, přidáme kmín a potřeme každou rybu zvlášť. Slaninu s cibuli nakrájíme na tenké plátky, kterými naplníme ryby.

  • 2

    Na rozpáleném oleji z obou stran prudce orestujeme. Při restování ryby opatrně zakapeme worcestrem.

  • 3

    Na talíři rybu dochutíme šťávou z citrónu.

Komentáře k receptu