Pečená ryba na špeku
Suroviny
- 250 g Anglická slanina
- 4 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 kávová lžička Pepř černý celý
- 5 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
- 3 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Pstruh
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1018 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1569 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1454.3 mg
- Vláknina 12796.8 mg
- Vitamín A 12796.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme a vykucháme. Mouku rozmícháme s pepřem, solí, sladkou paprikou, utřeným česnekem, přidáme kmín a potřeme každou rybu zvlášť. Slaninu s cibuli nakrájíme na tenké plátky, kterými naplníme ryby.
-
2
Na rozpáleném oleji z obou stran prudce orestujeme. Při restování ryby opatrně zakapeme worcestrem.
-
3
Na talíři rybu dochutíme šťávou z citrónu.