Ryba na víně
Suroviny
- 250 g Pstruh
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Pepř citronový
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Olej olivový
- 2 dl Víno madeira
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 54 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 354.5 mg
- Vláknina 3009.3 mg
- Vitamín A 3009.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme a vykucháme. Do mouky dáme sůl, pepř, červenou papriku, rozmícháme a potřeme ryby. Připravené ryby naskládáme na rozpálený olej, do kterého těsně předtím dáme na kolečka nakrájený česnek, pokapeme worcestrem a kečupem. Ryby zprudka, ale opatrně z obou stran orestujeme. Nakonec zalijeme vínem a chvilku necháme na pánvičce restovat.
-
2
Na talíři dochutíme citrónovou šťávou.