Krkonošská libečková česnečka- opiška
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 11 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 11.8 mg
- Draslík 31 mg
- Vláknina 624 mg
- Vitamín A 624 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí.
-
2
V hrnci přivedeme k varu litr vody, přimícháme máslo, česnek, libeček, kopřivy a hrnec odstavíme z plotny. Bylinky nevaříme.
-
3
Polévku rozlijeme do talířů, podáváme k ní osmažený chléb.