Podkrkonošská hladká Ančka s liškami
Suroviny
- 300 g Brambory
- 500 g Lišky čerstvé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 142.1 mg
- Draslík 288 mg
- Vláknina 3182.6 mg
- Vitamín A 3182.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit.
-
2
Očistíme a omyjeme čerstvé lišky, přidáme je vařit k bramborům. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 20 minut.
-
3
Ve smetaně rozkvedláme mouku, vajíčka a vaječnou směs přimícháme do polévky, až jsou brambory s liškami téměř uvařené.
-
4
Hladkou Ančku s liškami dochutíme bílým pepřem, octem, solí, případně i cukrem, necháme přejít varem a podáváme.