Slepované kytičky z lineckého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 196.5 mg
  • Vláknina 6245.2 mg
  • Vitamín A 6245.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, strouhaných mandlí, změklého másla, žloutků a vejce, strouhané citronové kůry, mleté skořice a mletého hřebíčku. Těsto ve fólii necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme tři velikosti kytiček a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Vychladlé kytičky tří velikostí slepujeme džemem a sypeme cukrem.

Komentáře k receptu