Slepované kytičky z lineckého těsta
Suroviny
- 200 g Mandle
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Hřebíček
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 36 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 196.5 mg
- Vláknina 6245.2 mg
- Vitamín A 6245.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, strouhaných mandlí, změklého másla, žloutků a vejce, strouhané citronové kůry, mleté skořice a mletého hřebíčku. Těsto ve fólii necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout.
-
2
Z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme tři velikosti kytiček a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
-
3
Vychladlé kytičky tří velikostí slepujeme džemem a sypeme cukrem.