Hoferova topinka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 321.7 mg
  • Draslík 449.8 mg
  • Vláknina 5622.5 mg
  • Vitamín A 5622.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky chleba opečeme v topinkovači dozlatova a potřeme je z obou stran oloupaným česnekem a máslem (20 g).

  • 2

    Jarní zelenou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky.

  • 4

    V pánvi si na másle zpěníme jarní cibulku dorůžova, přimícháme vajíčka, osolíme a opepříme podle chuti a směsí obložíme topinky. Dáme na ně nastrouhaný sýr, kolečka rajčat, které opepříme bílým pepřem. Topinky dáme na plech do předehřáté trouby zapéct. Pečeme pří 200 °C přibližně 5-7 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu