Bramborový koláč s hrozinkami a masem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso vařené
- 150 g Hrozinky
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 dl Bujón hovězí
- 1 kg Brambory
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 19 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 929.7 mg
- Vláknina 11498.4 mg
- Vitamín A 11498.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Dáme je do mísy, osolíme a promícháme.
-
2
Uvařené hovězí maso pomeleme a masovém strojku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Hrozinky omyjeme a necháme odkapat.
-
3
V pánvi si rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova. Přidáme k ní pomleté maso, hrozinky, sůl, pepř, tymián, chilli, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Maso dusíme za stálého míchání asi 7 minut.
-
4
Do pečící mísy vymazané olejem dáme 1/2 prolisovaných brambor. Na ně vložíme podušené hovězí maso i se šťávou a zakryjeme ho zbývající 1/2 brambor.
-
5
Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut při 180 °C dozlatova.
-
6
Horký koláč nakrájíme na porce a podáváme.