Krkonošský černý kuba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ječné kroupy
  • 100 g Husí sádlo
  • 500 g Houby kozák osikový
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 287.7 mg
  • Vláknina 11476 mg
  • Vitamín A 11476 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké kroupy dobře promyjeme, dáme do síta, promyjeme je horkou vodou a necháme odkapat. Odkapané kroupy dáme do hrnce na rozpálené sádlo (50g), zalijeme vodou, přidáme 1 lžičku soli, 1.5 lžičky majoránky a 1/2 lžičky kmínu. Kroupy vaříme do poloměkka přibližně 30 minut. (na 1 díl krup připadnou 2 díly vody).

  • 2

    Čerstvé houby, křemenáče a modráky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme sádlo (50g) a houby podusíme. Když je z hub voda odpařená a začínají se smažit, tak je osolíme, opepříme a usmažíme.

  • 3

    Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli.

  • 4

    V pekáči si na másle osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní povařené kroupy, usmažené houby, česnek se solí, promícháme a případně dosolíme podle chuti.

  • 5

    Pekáč s kroupami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut. Pak hned podáváme.

Komentáře k receptu