Knedlíky z rohlíků

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 6230 mg
  • Vitamín A 6230 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme rohlíky, špetku soli, vejce rozšlehaná ve vlažném mléce, vlijeme máslo, přisypeme mouku, dobře promícháme.

  • 2

    Ve velkém hrnci vaříme vodu osolenou špetkou soli. Do vroucí vody vkládáme šišky knedlíků o průměru asi pět centimetrů. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama, aby se k rukám nelepily.

  • 3

    Knedlíky vaříme zhruba dvanáct minut, obracíme je a dbáme, aby se nepřichytily dna. Uvařené knedlíky překrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu