Gratinované brambory s česnekem a ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 46 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 704.3 mg
- Vláknina 8501.3 mg
- Vitamín A 8501.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru. Ve smetaně rozšleháme česnek utřený se solí, sušenou petrželovou nať a kmín. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, zalijeme částí smetany, poklademe další vrstvou brambor a poslední vrstvu přelijeme zbylou smetanou a zasypeme ustrouhaným sýrem.
-
2
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud sýr nezezlátne.