Kuře pečené na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1096 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 82 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 345.3 mg
- Draslík 869.4 mg
- Vláknina 420 mg
- Vitamín A 420 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozdělíme na čtyři porce, všechno maso potřeme česnekem utřeným se solí. Maso necháme alespoň půl hodiny odležet.
-
2
V mezičase vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme ji do ohnivzdorné mísy, přidáme máslo, vlijeme několik lžic teplé vody, vložíme porce kuřete. Mísu přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme. Během dušení maso obrátíme, poléváme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
-
3
Po dvaceti minutách poklici odstraníme a porce kuřete dopečeme. Maso poléváme výpekem, podléváme a obracíme, aby se porce rovnoměrně propekly.