Roláda z kuřecích prsou plněná vejci se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 12 ks Kuřecí prsa
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Kari koření
  • 8 plátek Šunka uzená
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 398.7 mg
  • Draslík 1521.5 mg
  • Vláknina 110.7 mg
  • Vitamín A 110.7 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme nádivku. Na másle dusíme zeleninu do měkka, když se voda vydusí, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, ochutíme kari kořením a mícháme, dokud vejce nezhoustnou.

  • 2

    Plátky z kuřecích prsou naklepeme a osolíme, poté je rozložíme do souvislého plátu na máslem vymazaný alobal na pečení. Maso poklademe plátky šunky, na polovinu masa navrstvíme nádivku, maso srolujeme, potřeme máslem a zabalíme do alobalu.

  • 3

    Roládu položíme na plech s pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba hodinu. Poté z rolády opatrně sejmeme alobal, maso nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu