Pečené kuře s žemlovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 150 g Strouhanka
  • 600 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.333333 ks Veka
  • 1 ks Kuře
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1393 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 544.3 mg
  • Draslík 929.5 mg
  • Vláknina 1872.3 mg
  • Vitamín A 1872.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme nádivku. V míse utřeme změklé máslo se solí a žloutky. Zvlášť mlékem zvlhčíme veku nakrájenou na kostičky, tu pak přimícháme do másla spolu se strouhankou, jemně posekanou petrželovou natí, muškátovým květem, na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Očištěné kuře osolíme, vnitřek vyplníme nádivkou, otvor zašijeme.

  • 3

    V pekáči rozpustíme máslo, přidáme vyškvařenou slaninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky, vložíme kuře hřbetem nahoru, mírně podlijeme, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme.

  • 4

    Po dvaceti minutách poklici sejmeme a kuře pečeme. Během pečení kuře poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou, kuře také obrátíme, aby se propeklo rovnoměrně.

Komentáře k receptu