Dušené porce kuřete dopečené v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 40 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 189.5 mg
- Draslík 422.9 mg
- Vláknina 10.5 mg
- Vitamín A 10.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Maso zalijeme vyškvařenou slaninou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
-
2
Po dvaceti minutách vložíme pekáč do předehřáté trouby a maso dopečeme. Maso poléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vodou. Maso je hotové, když kůže zezlátne a je křupavá.