Dušené porce kuřete dopečené v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 600 ml Voda pitná
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 422.9 mg
  • Vláknina 10.5 mg
  • Vitamín A 10.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Maso zalijeme vyškvařenou slaninou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.

  • 2

    Po dvaceti minutách vložíme pekáč do předehřáté trouby a maso dopečeme. Maso poléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vodou. Maso je hotové, když kůže zezlátne a je křupavá.

Komentáře k receptu