Skopové maso v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 31 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 146.7 mg
- Vláknina 5107 mg
- Vitamín A 5107 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, okrájíme všechen lůj, maso nakrájíme na kostky a osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem. Poté vložíme maso, ze všech stran orestujeme, posypeme oreganem, vmícháme kečup, podlijeme vodou, dobře promícháme a hrnec uzavřeme.
-
2
Maso dusíme zhruba 25 minut, poté hrnec odstavíme a necháme zchladnout. K masu přidáme rýži, kterou jsme dobře propláchli horkou vodou. Hrnec znovu uzavřeme a dusíme ještě asi deset minut. Hrnec odstavíme, maso s rýží necháme dojít a servírujeme.