Telecí dušené s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1189 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 283.5 mg
- Vláknina 3804 mg
- Vitamín A 3804 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Maso na horkém tuku mírně osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmažíme. Podlijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, promícháme a zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení maso mícháme a přiléváme teplou vodu.
-
3
Ke konci dušení přidáme hrášek, lehce přisladíme a dodusíme.