Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 ml Víno červené
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Jehněčí kotlety
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 229.2 mg
  • Draslík 1280.7 mg
  • Vláknina 2059 mg
  • Vitamín A 2059 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej. Osmažíme po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme polovinu pomerančové šťávy, polovinu vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou šťávu a víno a kotlety dusíme doměkka.

  • 2

    Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozmíchali solamyl, mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát maso.

  • 3

    Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.

Komentáře k receptu