Vejce ztracená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 6 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu nalijeme do kastrolu, přidáme ocet, sůl a uvedeme do varu.
-
2
Vejce jedno po druhém rozklepáváme do šálku a nízko nad hladinou je vpouštíme do kastrolu. Pomalým varem vaříme asi 4 minuty.
-
3
Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do vody, aby neoschla.
-
4
Ztracená vejce podáváme teplá i studená s různými omáčkami.