Telecí řízek plněný šunkou a vejcem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Strouhanka
  • 80 g Olej rostlinný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 plátek Citrony
  • 4 plátek Šunka uzená
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 392.8 mg
  • Draslík 151.8 mg
  • Vláknina 1586.4 mg
  • Vitamín A 1586.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky telecího opláchneme, osušíme a po krajích nařízneme. Plátky rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa vložíme plátek šunky a jedno oloupané vejce uvařené natvrdo. Vejce zabalíme do masa a závitek sepneme jehlou nebo ovážeme nití. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji s máslem v hlubší pánvi.

  • 2

    Servírujeme krájené šikmým řezem s plátkem citronu.

Komentáře k receptu