Hovězí guláš na víně
Suroviny
- 300 g Klobása Dunajská
- 120 g Slanina vepřová
- 300 ml Víno červené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 ks Cibule
- 4 ks Kapie sterilovaná
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 45 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 258.3 mg
- Vláknina 3072.2 mg
- Vitamín A 3072.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso čistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme.
-
2
Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
-
3
Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 min. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.