Hovězí guláš na víně

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 88 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Klobása Dunajská
  • 120 g Slanina vepřová
  • 300 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Kapie sterilovaná
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 258.3 mg
  • Vláknina 3072.2 mg
  • Vitamín A 3072.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso čistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme.

  • 2

    Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.

  • 3

    Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 min. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.

Komentáře k receptu