Filé s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Filé rybí
  • 130 ml Víno bílé
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 161.7 mg
  • Draslík 159 mg
  • Vláknina 2413 mg
  • Vitamín A 2413 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené filé vložíme do pekáče vymazaného máslem, zakapeme pomerančovou šťávou a v předehřáté troubě pečeme asi patnáct minut. Poté rybu zalijeme připravenou zálivkou a zapékáme asi deset minut.

  • 2

    Na talířích servírujeme s plátky pomeranče.

  • 3

    Zálivku připravíme rozšleháním vína s vejcem a nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu