Pstruh pečený s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1088 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 69 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 109 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 326 mg
- Draslík 1968.2 mg
- Vláknina 5420 mg
- Vitamín A 5420 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme polovinou rozehřátého másla. Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby.