Kapr pečený na víně se žampiony

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 842.4 mg
  • Vláknina 1502.4 mg
  • Vitamín A 1502.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kapra vložíme do pekáče, přelijeme cibulí, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme asi 10 minut, do vydušení tuku. Poté přidáme žampiony, zaprášíme pepřem, podlijeme polovinou vína a pečeme. Během pečení přilijeme zbylé víno a pečeme, dokud se víno neodpaří.

Komentáře k receptu