Kapr pečený na víně se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 24 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 842.4 mg
- Vláknina 1502.4 mg
- Vitamín A 1502.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Kapra vložíme do pekáče, přelijeme cibulí, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme asi 10 minut, do vydušení tuku. Poté přidáme žampiony, zaprášíme pepřem, podlijeme polovinou vína a pečeme. Během pečení přilijeme zbylé víno a pečeme, dokud se víno neodpaří.